Vervoer

Bus, Connexxion

> Lijn 14  http://www.connexxion.nl/dienstregeling

Haltes Ramplaankwartier: KORTE ZIJLWEG – RAMPLAAN – ROLLANDSLAAN – VIJVER

Buurtbus

> Lijn 481  www.buurtbusbs.nl

Vanaf oktober 2013 rijdt de buurtbus Overveen, Bloemendaal-dorp en Santpoort-Zuid. De buurtbus wordt gerund door vrijwilligers en neemt een deel over van de route van buslijn 81.

De buurtbus gaat een keer in het uur en rijdt overdag van maandag tot en met zaterdag en geeft aansluiting op de trein op de stations Overveen, Bloemendaal en Santpoort-Zuid. In Overveen en Haarlem-Noord is het mogelijk over te stappen op andere buslijnen. De bus stopt op de halte KORTE ZIJLWEG.

In de bus kan worden betaald met de OV-kaart of u koopt een kaartje bij de chauffeur.

Greenwheels

rolandslaan greenwheels7293In het Ramplaankwartier staat een Greenwheels huurauto. Hiermee heeft het Ramplaankwartier de beschikking gekregen over een auto die door meerdere bewoners gebruikt kan worden. De auto – een Peugeot 107 – staat geparkeerd op de Rollandslaan bij de vijver zie het onderstaande kaartje.

Duurzame mobiliteit in de wijk

Veel gezinnen in onze wijk hebben meerdere auto’s. En dat terwijl het merendeel van deze voertuigen een groot deel van de tijd stil staat. Wist u dat iedere Greenwheels auto 15 andere auto’s op de weg voorkomt? Dat scheelt niet alleen auto’s maar ook waardevolle ruimte in onze wijk. Hiermee kunnen we de parkeerproblemen in sommige straten terugdringen.

Hoe werkt het?

Een Greenwheels auto kunt u – nadat u zich geregistreerd hebt – telefonisch of via internet reserveren. Overdag betaalt u 4 euro per uur plus 15 cent per kilometer (exclusief brandstof). Heb je een grotere auto nodig, dan kan dat ook. Op de site van Greenwheels kunt u een kaart vinden waarop u precies kunt zien waar grotere Greenwheels staan geparkeerd.

Voordeliger

De Consumentenbond heeft bovendien berekend dat het delen van auto goedkoper is dan het bezitten van een eigen auto als u minder dan ongeveer 10.000 kilometer per jaar rijdt. Je betaalt immers alleen als je de auto ook echt gebruikt en hebt geen kosten voor verzekering, wegenbelasting, onderhoud en afschrijving. Als er meer wijkbewoners gebruik maken van Greenwheels zullen er automatisch meer van dit soort voertuigen bijkomen.