Gemeentenieuws

Online en offline

In 2015 heeft de gemeente een groot communicatieonderzoek onder Haarlemmers gedaan. Daaruit bleek dat de voorkeuren van Haarlemmers heel erg verschillen. De een wil vooral nieuws over het eigen stadsdeel en krijgt dat graag per e-mail. De ander bekijkt liever een video van de gemeente. Of bladert juist graag door een papieren krant. Om daar aan tegemoet te komen, gaan we gemeentenieuws op meer verschillende manieren aanbieden. Zowel online als offline.

Digitale nieuwsbrief

Alle nieuwsberichten van de gemeente komen op www.haarlem.nl/nieuwsoverzicht te staan. U kunt er ook voor kiezen om deze berichten automatisch in uw mailbox te krijgen. U kiest zelf welke onderwerpen u interessant vindt. Bijvoorbeeld nieuws over het stadsdeel waar u woont, of nieuws voor ondernemers. Meld u aan op www.haarlem.nl/nieuwsbrief.

U kunt zoveel categorieën kiezen als u zelf wilt. Nu is het nog zo dat u per categorie één e-mail krijgt met daarin de laatste berichten. Binnenkort verandert dat. Dan krijgt u één gecombineerde nieuwsbrief met daarin de nieuwsberichten van al uw gekozen categorieën.

Sociale media

Gemeente Haarlem is ook actief op sociale media. We posten hier foto’s, video’s en berichten. U kunt ook zelf berichten delen of een vraag stellen. U vindt alle accounts op www.haarlem.nl/sociale-media/.

Papieren kranten

Uit het communicatieonderzoek in 2015 bleek dat het veel mensen eigenlijk niet uitmaakt of ze een artikel lezen in een ‘eigen’ krant van de gemeente of in een andere krant. Soms weten ze het verschil ook niet goed. Daarom publiceert de gemeente haar nieuws straks niet meer in een eigen Stadskrant. Wel mogen alle kranten, huis-aan-huisbladen, magazines en wijkkranten het nieuws van de gemeente plaatsen. U kunt het nieuws van de gemeente dus ook straks nog in papieren kranten tegenkomen.

Wanneer de gemeente nieuws heeft dat heel belangrijk is voor alle Haarlemmers, kopen we daarvoor advertentieruimte in een krant in. En wanneer er nieuws is dat u direct aangaat, bijvoorbeeld over werkzaamheden in uw straat, krijgt u daarover een brief.

Officiële bekendmakingen

Alle officiële bekendmakingen van de gemeente worden sinds 2014 digitaal gepubliceerd op www.haarlem.nl en www.officielebekendmakingen.nl. Een kleine selectie verschijnt daarnaast ook in huis-aan-huisblad De Haarlemmer. Dat blijft ook zo als de Stadskrant niet meer bestaat. Wilt u zeker weten dat u niets mist? Meld u dan aan voor de e-mailservice op zoek.overheid.nl. Of download de app Omgevingsalert Haarlem.