Zoefzoef rijdt nu ook op vrijdag

Dankzij de vele ritaanvragen en de vele aanmeldingen van vrijwillige chauffeurs, rijdt de Zoefzoef vanaf nu ook op vrijdag in Haarlem Zuidwest. Het elektrische autootje verzorgt sinds najaar 2018 korte ritten voor alle Haarlemmers en speciaal voor mensen die minder mobiel zijn.

De Zoefzoef reed in Schalkwijk al op alle dagen en rijdt nu in Haarlem Zuidwest ook op alle doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Van Zijlwegkwartier (ten zuiden van het spoor) tot ‘Haarlem Hoog’ en van Ramplaan en Duinwijk tot en met het Rozenprieel rijdt de Zoefzoef ritten op aanvraag. U belt om uw rit te reserveren en de vrijwillige chauffeurs rijden u van deur tot deur. De kosten zijn 1,50 per rit.

Kleinschalig elektrisch vervoer

De Zoefzoef is een compact elektrisch vervoermiddel voor 4 personen en rijdt alleen korte afstanden in de twee stadsdelen Zuidwest en Schalkwijk, als aanvulling op het bestaande ov en taxivervoer. De chauffeur maakt graag een praatje en biedt begeleiding als dat nodig is. Ook boodschappen, rolstoel en/of rollator kunnen mee. Naar de huisarts, naar een museum, voor een boodschapje of voor een familiebezoek.

De Zoefzoef is een sociale vervoersdienst, een samenwerking onder de vlag van Haarlem Effect en DOCK en met ondersteuning van de Rabobank Haarlem e.o., ANWB fonds, BAVO stichting en Codde van Beresteijn.

Zo werkt het
Reserveer telefonisch uw rit in Zuidwest:
023 – 532 42 61, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
Rijtijden: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.00 uur.

Reserveer telefonisch uw rit in Schalkwijk:
023 – 543 60 46, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Rijtijden: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.zoefzoefhaarlem.nl

Speak Your Mind

*