Wethouder Sikkema opent zaterdag tentoonstelling ‘Lang leve de Tuin van Haarlem’

 

Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem bestaat twintig jaar.

Het twintig jarig bestaan van de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem wordt gevierd met de reizende tentoonstelling ‘Lang leve de Tuin van Haarlem’. Deze wordt zaterdag 19 maart geopend door Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid van de gemeente Haarlem, in woonzorgcentrum De Blinkert, onderdeel van SHDH Ouderenzorg.

foto Tuin van HaarlemDe Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem werd twintig jaar geleden opgericht om te zorgen dat het Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem, De Tuin van Haarlem, haar oorspronkelijke open karakter behoudt. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk het gebied voor Haarlemmers was en nog steeds is. Omwonenden, bewoners en ondernemers in het gebied en andere belanghebbenden vertellen welke band zij hebben met het gebied en hoe zij de toekomst zien.

Helma Meeuwissen, directeur Thuiszorg en Dagbesteding van SHDH, stelde De Blinkert met plezier beschikbaar. Helma Meeuwissen: ‘Het Westelijk Tuinbouwgebied en deze wijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb bewondering voor wat deze stichting doet voor het behoud van de natuur van onze stad. De stichting heeft ons bovendien heel goed geholpen bij de realisatie van WTG de Stadstuinderij, gelegen naast De Blinkert. Deze biologisch-dynamische stadstuinderij betekent voor onze cliënten een unieke vorm van dagbesteding.

Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid van de gemeente Haarlem, opent de tentoonstelling op zaterdag 19 maart om 16.00 uur in woonzorgcentrum De Blinkert, Rockaertshof 66 te Haarlem. De tentoonstelling zal daar te zien blijven t/m 2 april. Verderop in het jaar zal de tentoonstelling doorreizen naar Trefpunt ’t Trionk en Museum Haarlem. In november keert de tentoonstelling terug naar De Blinkert en wordt het jubileumjaar afgesloten met de uitreiking van prijzen aan de winnaars van de fotowedstrijd.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de J.C. Ruigrokstichting, het Rabo Stimuleringsfonds, het Noord-Hollands Archief en het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Haarlem.

Speak Your Mind

*