Wethouder Sikkema opende tentoonstelling

Wethouder Sikkema opende zaterdag de tentoonstelling ‘Lang leve de Tuin van Haarlem’
Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem viert haar twintig jarig bestaan.

Het twintig jarig bestaan van de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem wordt gevierd met de reizende tentoonstelling ‘Lang leve de Tuin van Haarlem’. Deze werd zaterdag 19 maart geopend door Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid van de gemeente Haarlem, in woonzorgcentrum De Blinkert.

Bezoekers bekijken de tentoonstelling ‘Lang leve de tuin van Haarlem’ in woonzorgcentrum de Blinkert

Bezoekers bekijken de tentoonstelling ‘Lang leve de tuin van Haarlem’ in woonzorgcentrum de Blinkert

De Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem werd twintig jaar geleden opgericht om te zorgen dat de Tuin van Haarlem haar oorspronkelijke open en groene karakter behoudt. De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk het gebied voor Haarlemmers was en nog steeds is. Omwonenden, bewoners en ondernemers in het gebied en andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld Marieke Schatteleijn (boswachter van Elswout voor Staatsbosbeheer en bekend van het televisieprogramma Binnenste Buiten) en Erik Keulenaar (stadstuinderij de Nieuw Akker) vertellen welke band zij hebben met het gebied en hoe zij de toekomst zien.

Voorzitter Wim Gerlagh trapt de bijeenkomt af met een terugblik op de afgelopen twintig jaar. Hij is positief gestemd over de toekomst: Met deze tentoonstelling, excursies door het gebied, lezingen, een nieuw jubileumbankje en een fotowedstrijd vieren we dit jaar ons jubileum. Tegelijkertijd blijven we strijden voor een gebied dat niet alleen haar groene en open karakter behoudt maar ook toegankelijker wordt voor de Haarlemmers.’

Officiële opening

Wethouder Sikkema ontvangt een ingelijste foto van het Westelijk Tuinbouwgebied voor in haar werkkamer.

Wethouder Sikkema ontvangt een ingelijste foto van het Westelijk Tuinbouwgebied voor in haar werkkamer.

Na de vertolking van de Westelijk Tuinbouwgebied-lied door de Haarlemse troubadour, Paul Marselje, opende Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid van de gemeente Haarlem, officieel de tentoonstelling: ‘Net als veel Haarlemmers geniet ik van dit gebied. Zeker met mooi weer voelt het er als vakantie.  Om te zorgen dat in het gebied recreatie, ondernemen en cultuur- en natuurwaarden samen goed tot hun recht komen moeten we als gemeente samenwerken met alle partijen in het gebied. De stichting is hierbij een belangrijke partner. Mijn collega wethouder Jeroen  van Spijk van Ruimtelijke ontwikkeling is bezig om een projectgroep samen te stellen van alle belanghebbende om het bestemmingsplan 2017 voor te bereiden.’

Reizende tentoonstelling
De tentoonstelling zal in de Blinkert te zien blijven t/m 2 april.
Daarna zal de tentoonstelling doorreizen naar Trefpunt ’t Trionk en Museum Haarlem.
In november keert de tentoonstelling terug naar De Blinkert en wordt het jubileumjaar afgesloten met de uitreiking
van prijzen aan de winnaars van de fotowedstrijd. Meer informatie is te vinden op www.swth.nl
De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de J.C. Ruigrokstichting, het Rabo Stimuleringsfonds, het Noord-Hollands Archief en het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Haarlem.

 

foto’s: Ronald Schouten

Speak Your Mind

*