Week van de Veiligheid 6-13 oktober

Het is bekend dat zodra de dagen korter worden bepaalde vormen van criminaliteit kunnen toenemen. De Week van de Veiligheid is dan ook juist bedoeld om de alertheid en de bewustwording te vergroten en door het geven van tips op het gebied van preventie de veiligheid te vergroten. De nationale Week van de Veiligheid richt zich op ondernemers, maar de Haarlemse variant richt zich ook op de Haarlemse burgers. Van 6 oktober tot en met 13 oktober organiseren de verschillende partners zoals de politie Kennemerland, de brandweer Kennemerland, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, Burgernet en de gemeente Haarlem diverse acties rondom het thema veiligheid.

Brandpreventie

Door de brandweer worden in deze week bewoners uit 5 verschillende Haarlemse seniorencomplexen uitgenodigd voor een lunchbijeenkomst in de brandweerkazerne aan de Zijlweg in Haarlem. Brandweer Kennemerland geeft informatie over de meest voorkomende brandoorzaken en wat te doen als er brand uitbreekt. De brandweer geeft tips om brand te voorkomen en vertelt over het belang van een veilige vluchtweg. Natuurlijk kunnen er ook vragen worden gesteld over brandveilig leven.

Zakkenrollen, winkeldiefstallen en fietsendiefstal

Het accent vanuit de politie ligt deze week onder andere op het voorkomen van inbraak, zakkenrollen en winkel- en fietsendiefstal. Speciale opvallende en onopvallende politieteams surveilleren in Haarlem en attenderen mensen op het goed opbergen van portemonnee en mobiele telefoon, gebruik te maken van de gratis bewaakte fietsenstallingen, geen waardevolle goederen in voertuigen achter te laten en ondernemers alert te zijn op geprepareerde tassen. Bel bij spoed 112 en anders 0900-8844.

Stop woninginbraken

Op dinsdag 7 oktober wordt o.a. in de Blinkert een informatieavond georganiseerd over woninginbraakpreventie. www.stopwoninginbraken.nl

Acties voor ondernemers

Door het RPC worden in samenwerking met de gemeente voor supermarkten overvaltrainingen georganiseerd en daarnaast speciale thema-avonden over Cybercrime, veel plegers en het keurmerk Samen Veilig Ondernemen. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website: www.rpcnoordholland.nl

Achtergrond Week van de Veiligheid

De week van de Veiligheid vindt elk jaar begin oktober plaats en wordt georganiseerd door de Rijksoverheid samen met Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, TLN, Stichting BEB, VNO, NCW en het CVV. De week van de Veiligheid richt zich op ondernemers en heeft als doel: aandacht besteden aan preventie. Dit jaar luidt het thema: ‘Minder cash, wel zo veilig’.

Acties voor ondernemers in de Week van de Veiligheid

Voor meer informatie over de Week van de Veiligheid: www.hetccv.nl

Speak Your Mind

*