Voorlopig energielabel

Image converted using ifftoany

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Bent u huiseigenaar en heeft uw woning nog geen energielabel? U krijgt een voorlopig energielabel per post thuis gestuurd. Dit energielabel is gebaseerd op het bouwjaar van de woning. De brief met het energielabel is afkomstig van de Rijksoverheid, deze moet u reeds ontvangen hebben.

Als u energiezuinige maatregelen heeft genomen, kunt u online het voorlopig label omzetten in een definitief energielabel. Bij verkoop of nieuwe verhuur moeten verkopers en verhuurders aan kopers en huurders een energielabel geven.

Lees meer op de website van De Groene Mug

Energie besparen
Een voorlopig energielabel B t/m G geeft aan dat je mogelijkheden hebt om jouw huis energiezuiniger te maken. Door de tool www.energielabelvoorwoningen.nl te doorlopen zónder een nieuw label aan te vragen, ontdek je welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen. Of ga naar VerbeterUwHuis, deze website geeft een duidelijke indicatie van het energielabel en je krijgt een advies op maat van hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Als je de komende jaren energiebesparende maatregelen gaat nemen, kun je een definitief label het beste aanvragen na het nemen van de verbeteringen. Deze zijn dan in de beoordeling meegenomen en het label is dan beter.
Meer informatie?
Kijk op de website over het energielabel van Milieu Centraal. Of ga naar het Duurzaam Bouwloket. Ga naar de website van de Rijksoverheid als je je label definitief wilt maken. Of kijk hier voor een eenvoudige uitleg. Heb je vragen? Neem contact op met de helpdesk Energielabel via 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl. De helpdesk is dagelijks bereikbaar van 8.00-22.00 uur en in het weekend van 9.00-17.00 uur.

 

Speak Your Mind

*