Voorbereidingen gladheidseizoen

In november begint het officiële gladheidseizoen. Om dit goed voor te bereiden test Spaarnelanden op woensdag 25 oktober 2017 de strooiroutes en het wintermaterieel. Tijdens een ‘generale repetitie’ van de gladheidbestrijdingsteams worden de strooiroutes gereden die met de gemeente Haarlem zijn afgesproken. Dit wordt de vlootschouw genoemd. De strooiwagens rijden dan door de stad terwijl er geen sprake is van gladheid. Om overlast te voorkomen, vermijden de strooiwagens het centrum van Haarlem tijdens de vlootschouw.

Fietspaaltjes en zoutkisten

Paaltjes die fietspaden afsluiten voor auto’s, worden tijdens het gladheidseizoen weggehaald. Zo kunnen strooimachines tijdens het winterseizoen ook de fietspaden begaanbaar houden. Vanaf medio november worden zoutkisten geplaatst bij veel bruggen, omdat deze bij vorst snel glad worden. De kisten bevatten zout om de brug bij gladheid met de hand te strooien. Wanneer de kisten leeg of stuk zijn, kan dit worden gemeld bij Spaarnelanden via 023-7517200 of info@spaarnelanden.nl. Geef dan ook het nummer van de kist aan. Dit nummer staat op de kist.

Gratis strooizout

Inwoners van de gemeente Haarlem kunnen vanaf 1 november bij het milieuplein van Spaarnelanden aan de Ir. Lelyweg 51, maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur gratis een emmertje strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt. Inwoners moeten hiervoor zelf een emmer of plastic zak mee te nemen.

Van november tot april

Het gladheidseizoen loopt van november tot april. Spaarnelanden is tijdens die periode zeer alert op mogelijke gladheid en houdt de weervoorspellingen steeds in de gaten.

Speak Your Mind

*