Verwijderen van herfstbladeren weer gestart

Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen. Dit kan overlast geven of voor onveilige (verkeers)situaties zorgen. Daarom verwijdert Spaarnelanden, in opdracht van de gemeente Haarlem, in het najaar gevallen blad in de openbare ruimte met behulp van veegwagens en bladblazers. Bij het opruimen van bladafval ligt de prioriteit bij de veiligheid. Hoofdwegen en hoofdfietspaden worden als eerste bladvrij gemaakt.

Wat kunt u zelf doen?

Omdat de bladeren vaak in korte tijd vallen, lukt het niet om overal tegelijk het blad op te ruimen. U kunt een handje helpen door zelf bladeren van de straat te verwijderen. Het blad kunt u kwijt in uw gft- container of inleveren op het Milieuplein. Het Milieuplein is gevestigd aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur en elke dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Bladkorven worden niet geplaatst vanwege kostenbesparing en omdat er niet voldoende korven beschikbaar zijn.

Onveilige situatie? Meld het!

U kunt onveilige situaties door bladeren van bomen online doorgeven of u kunt hiervoor bellen naar 14023. Meldingen worden binnen 6 werkdagen afgehandeld en alleen in behandeling genomen als het gaat om onveilige situaties, wanneer het wegdek bijvoorbeeld te glad wordt of wanneer goten overstromen door verstopping van bladeren.

Speak Your Mind

*