Schuif aan bij de Langste Ontmoetingstafel van Haarlem

Op donderdagmiddag 3 oktober aanstaande kunnen Haarlemmers aanschuiven aan de Langste Ontmoetingstafel in het centrum van de stad op de Nieuwe Groenmarkt. Iedereen is welkom tijdens een geheel verzorgde high-tea die feestelijk wordt aangekleed met optredens en toegankelijke activiteiten. Meedoen is gratis, elkaar ontmoeten, samen eten en sociaal contact staan centraal.

Aan tafel op de Nieuwe Groenmarkt
Samen eten en verhalen delen verbindt. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) is de Langste Ontmoetingstafel een van de plekken in Haarlem waar mensen elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Op 3 oktober tussen 14.00-16.00 uur is iedereen welkom om aan te sluiten aan de autoluwe Nieuwe Groenmarkt. Alleen, of samen met een vriend(in), buur, kennis, maatje of familielid. Kunt u niet zelfstandig naar de Nieuwe Groenmarkt komen? Voor (gratis) vervoer kunt u t/m 30 september bellen met de Buurtwinkel: 088 118 29 72. Er wordt gezorgd voor een goed verzorgde tafel met koffie, thee, limonade en lekkers erbij. Ook is er muziek, een verhalenverteller en diverse creatieve activiteiten. Theatergroep Stem geeft een korte voorstelling over hoe het is om anderen te ontmoeten, je weg vinden op een nieuwe plek en wat daaruit voortkomt.

Verhalen vertellen verbindt
Verhalenvertelster Anne van Delft geeft aan de Langste Ontmoetingstafel een op maat gemaakte, prikkelende vertelvoorstelling over eenzaamheid waarin persoonlijke verhalen van de bezoekers naar boven komen. Daarnaast worden van 1 t/m 8 oktober op ontmoetingsplekken in alle stadsdelen van Haarlem verschillende verhalen-vertel-bijeenkomsten georganiseerd. De verhalen worden op creatieve wijze vastgelegd in woord en beeld.

Meer informatie over het programma van de Week tegen Eenzaamheid: www.haarlemontmoet.nl

De activiteiten van de Haarlemse Week tegen Eenzaamheid, geïnitieerd door de Coalitie Haarlem Ontmoet, worden georganiseerd door samenwerkingspartners BUUV Haarlem, Humanitas, Hart, St. Nabestaandenzorg, Stem in de Stad, Haarlem Effect en DOCK Haarlem. Het Verhalenproject van Anne van Delft is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Slutyerman van Loo.

Over de Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot 8 oktober 2019 is het Week tegen Eenzaamheid. Maar liefst 30% van de Nederlanders is eenzaam en 10% zelfs sterk eenzaam. Door het hele land wordt daarom extra aandacht besteed aan het thema eenzaamheid. In Haarlem wordt door de samenwerkingspartners van de coalitie Haarlem Ontmoet diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door activiteiten te bezoeken of zelf te organiseren. Zo ontstaat een week vol ontmoetingen en nieuwe contacten. Meer informatie hierover is te vinden op www.haarlemontmoet.nl.

Speak Your Mind

*