Rollandslaan en Vlaamseweg op de schop

De werkzaamheden duren van 27 september 2021 tot medio februari 2022. Daarna komt de Vlaamseweg aan de beurt. In de eerste fase wordt er gewerkt van de Ramplaan t/m de Hospeslaan; in de tweede fase de Hospeslaan t/m de kruising bij de Croesenstraat en in de derde fase de zuidelijke eenrichtingsweg van de Rollandslaan. De laatste fase, de noordelijke eenrichtingsweg van de Rollandslaan, zal na de kerst worden uitgevoerd.

Actuele informatie en het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Rollandslaan vindt u op www.haarlem.nl/rollandslaan-herinrichting

Comments

 1. Goedemorgen,

  De afgelopen dagen wandelen wij veel langs de ‘nieuwe’ weg op de Rollandslaan. We vinden het erg mooi geworden!
  Nu viel ons op dat er op een aantal stukken waar je over kunt steken, niet makkelijk begaanbaar zijn met de kinderwagen of de rolstoel. De stoep is niet verlaagd.
  Zoals bij het zebrapad of de overgang bij de Croesenstraat (dacht ik)

  Wij vroegen ons af of daar nog iets aan gedaan kan worden, of misschien staat het nog in de planning.

  Met vriendelijke groet,
  Anne Spetter-de Roode

 2. Goedemorgen,

  Hoewel ik eea steeds mooier vind worden toch enige bezorgdheid. De “nieuwe” vlaamseweg wordt nu, volgens een medewerker 6 meter breed (was 9 meter). Op mijn vraag of de vlaamseweg tijdig wordt verbreed in oostelijke richting ivm een voorsorteerstrook voor rechtsaf kon hij niet zeggen.
  Een door mij opgevraagde tekening bij de gemeente voorziet in een voorsorteerstrook van min 60meter. Het zou natuurlijk mooi zijn als eea idd volgens deze tekening wordt uitgevoerd, omdat op die manier filevorming de wijk uit wordt voorkomen.

  Met vriendelijke Groet

  Bert Brandsma

Speak Your Mind

*