Peter Tromp winnaar publieksprijs PM Top

peter trompDe publieksprijs van de PM Top 100 Beste Ambtenaar 2015 gaat dit jaar naar Peter Tromp. Deze milieuambtenaar gaat door het werkzame leven als ‘de Zonnekoning van Haarlem’.

Tromp werkt er nu aan om de stad zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent onder meer zonnepanelen op zoveel mogelijk daken en energievoorziening door middel van aardwarmte in Schalkwijk, een wijk met veel hoogbouw en huurwoningen. Het gaat daarbij om meer dan alleen het milieu: ‘Het is de bedoeling dat er in de wijk een aardwarmte-installatie komt, waardoor de wijkbewoners het gevoel krijgen ‘dit is van ons’. De mensen hebben genoeg van grootschaligheid, ze willen meer grip op hun eigen leven en toekomst. We dragen daar als gemeente aan bij door met de Haarlemmers samen te werken en lokale projecten en initiatieven te ondersteunen.’

lees meer

In totaal brachten meer dan vijfduizend mensen hun stem uit. Voor de volledige lijst van de PM Top 100 Beste Ambtenaar 2015 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 t/m 100 ontstaat. Er worden twee prijzen uitgereikt: aan de winnaar van de PM Top 100 (aangewezen door de jury) Richard Baas en aan de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen) Peter Tromp.

Speak Your Mind

*