Kerstbomenactie voor kinderen

Net als voorgaande jaren organiseren Spaarnelanden en de gemeente Haarlem de kerstbomenactie. Op woensdag 6 en 13 januari 2016 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

40 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen 0,40 euro en een lootje waarmee ze kans maken op de hoofdprijs van 500 euro. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. Op alle locaties wordt op woensdag 13 januari 2016 om 16.30 uur bovendien één cadeaubon van 10 euro per 100 ingeleverde bomen uitgereikt.

De inzamellocatie voor het Ramplaankwartier is de Croessenstraat  (grasveld). Alle inzamellocaties zijn te vinden op de website van Spaarnelanden.

Trekking winnende lot

De trekking van het winnende lot is op 18 januari 2016. De uitslag is die dag vanaf 13.00 uur te vinden op www.spaarnelanden.nl. De winnaar moet zich vóór 22 januari 2016 melden via communciatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep.

Prijsuitreiking

Woensdag 3 februari 2016 reikt Cora-Yfke Sikkema, wethouder Duurzaamheid, in de Gravenzaal de prijs uit aan de winnende klas.

Speak Your Mind

*