Haarlem! Zijn er nog vragen?

 

Kenniskwis ‘Haarlem! Zijn er nog vragen?

Het eerste exemplaar van ‘Haarlem! Zijn er nog vragen?’ werd donderdag 9 november aangeboden aan wethouder Joyce Langenacker en werd het eerste spelletje gespeeld. Spreekstalmeester is stadschroniquer en buurtgenoot Frans van Deijl, bekend van zijn columns Frans op Vrijdag in Het Haarlems Dagblad. Natuurlijk zijn ook de makers van het spel aanwezig, te weten: bedenker en spelletjesliefhebber en tevens buurtgenoot Joop K. de Vries, illustrator Eric J. Coolen en de mannen van Uitgeverij Loutje – Eddie Aarts en Rob Visscher. Elke liefhebber van Haarlem, spelletjes of anderszins was van harte uitgenodigd.

Het spel is te koop in een select aantal boekwinkels in Haarlem en omgeving.

Haarlem! Zijn er nog vragen?  is te volgen op Facebook.

Speluitleg
Wie als eerste Haarlem en omgeving verovert, heeft het spel gewonnen. Daarvoor moet je zes verschillende kaarten verzamelen. Die zes kaarten vormen samen één complete illustratie van stadstekenaar Eric J. Coolen. De kaarten krijg je door vragen goed te beantwoorden.

Bijvoorbeeld:

  • Hoeveel sterren staan er in het stadswapen van Haarlem?
  • Hoe heet de molen die in het centrum aan Het Spaarne is herbouwd?
    De Bassie – De Adriaan – De Peppi – De Kokki
  • Welke voetballer speelde nooit voor HFC Haarlem?
    Ruud Gullit – Johnny Rep – Ruud Geels – Johan Derksen

Dit zijn drie van de vierhonderd wetenswaardige, grappige, moeilijke en makkelijke vragen over Haarlem en omgeving. Drie speciale kaarten geven het spel een verrassende wending : Keiharde Kenau Kaart: pak een kaart naar keuze af van een speler naar keuze. Irritante Mug Kaart: au, beurt overslaan. Haarlemmerolie Kaart: een soort joker die altijd werkt.

Speak Your Mind

*