Gratis cursus Politiek Actief

Op dinsdag 7 maart start in de gemeente Haarlem de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Het maximum aantal deelnemers voor de cursus is 25. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Aanmelden is gratis en kan via griffiebureau@haarlem.nl. Donderdag 2 maart sluit de inschrijving voor de cursus. Mocht er veel belangstelling zijn, dan overweegt de gemeente om een tweede cursus te geven in april (5, 12 en 19 april).

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Een vierde bijeenkomst kan naar vrije keuze wel of niet worden gevolgd. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun debatvaardigheden. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastsprekers geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus start op dinsdag 7 maart. Bijeenkomsten 2 en 3 worden gehouden op 14 en 21 maart. facultatieve bijeenkomst is op donderdag 6 april van 17.30 tot 20.00 uur. Elke bijeenkomst heeft een ander thema:

  • dinsdag 7 maart: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
  • dinsdag 14 maart: De gemeente en invloed uitoefenen
  • dinsdag 21 maart: De gemeenteraad
  • donderdag 6 april (niet verplicht): Gast van de raad (in gesprek met 2 raadsleden en bijwonen deel raadsvergadering)

Speak Your Mind

*