Gezond Natuur Wandelen

De Stichting Gezond Natuur Wandelen, Sportsupport en DOCK willen in Haarlem de succesvolle wekelijkse wandelingen uitbreiden en versterken. Wandelliefhebbers en vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom!

Al geruime tijd worden door deze organisaties wekelijkse wandelingen aangeboden; vanuit De Hamelink in de Slachthuisbuurt op maandag, in Haarlem-Noord vanuit Wijkcentrum De Horizon op donderdag en in Molenwijk vanuit Zorgcentrum De Molenburg op zaterdag. Elke week aantrekkelijke door vrijwilligers begeleide wandelingen langs groene routes in Haarlem. Een succes, want bij elke wandeling loopt een grote diversiteit van mensen met veel plezier mee. De gratis en vrijblijvende wandelingen zijn in eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen of moeten bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk en gezellig vindt of behoefte heeft aan meer sociale contacten, is van harte welkom.

Voor de huidige en voor nieuw op te zetten wandelingen in Haarlem e.o. (o.m. Haarlem-Centrum) zoeken wij nog wat enthousiaste mensen die op vrijwillige basis minimaal één keer per maand een groep mensen tijdens een wandeling van een uur willen begeleiden. Per wandeling lopen in principe twee begeleiders mee, aan wie ook een trainingsdag bij de wandelbond KWBN en een EHBO-cursus worden aangeboden.

Wandelen in de natuur is goed voor de mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om mensen, die dat nodig hebben of willen, de mogelijkheid te bieden minstens één keer per week mee te wandelen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat door voldoende beweging een enorme gezondheidswinst kan worden geboekt en de kans op (chronische) ziektes sterk afneemt. Wandelen in de natuur of door het groen in de stad versterkt deze effecten nog meer. Maar het is bovendien heel gezellig en er ontstaan leuke sociale contacten binnen de wandelgroepen.

Kom ook begeleiden!

Het is leuk, gezellig en geeft voldoening om een groep wandelaars te begeleiden. Er wordt vanuit vaste locaties en op vaste dagen en tijden in de week circa een uur (in rustig tempo) gewandeld. De route mag variëren en de begeleiders die dat leuk vinden, kunnen tussen het wandelen door kort iets vertellen over de flora of fauna die je onderweg tegenkomt.

Na afloop van de wandeling wordt met degenen die dat willen gezamenlijk koffie of thee gedronken.

Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl of via info@gezondnatuurwandelen.nl

Gezond Natuur Wandelen locatie Schalkwijk, foto Eva Nijhoff

Speak Your Mind

*