Gemeentenieuws

Stadskrant

De gemeente Haarlem geeft maandelijks de Stadskrant uit, vol met nuttige feiten, leuke nieuwtjes en de gemeentelijke mededelingen. De Stadskrant maakt deel uit van het nieuwsblad De Haarlemmer. Stadskrant Haarlem deze maand

Stadskrant Haarlem

waarin o.a.

Subsidie bewonersinitiatieven kleinschalig groen

Wilt u in uw buurt meer natuur? Bijvoorbeeld stukjes groen aanleggen die vlinders, bijen of egels aantrekken of een eigen appelboompje planten? Of planten- en bloemenbakken plaatsen? Voor Haarlemmers die in hun eigen buurt kleine groene initiatieven uitvoeren is subsidie beschikbaar. U vraagt de subsidie schriftelijk aan. De maximale bijdrage is eenmalig € 2.500. Als initiatiefnemer onderhoudt u zelf het groen en sluit u een contract met de gemeente af.

www.haarlem.nl/subsidie-kleinschalig-groen

Win prijzen met uw afval

Heeft u kapotte spaarlampen of elektrische apparaten die niet meer te maken zijn? Lever ze in op het milieuplein en maak kans op prijzen! Haarlem doet mee aan een Wecycle-inleveractie, waarbij inwoners met een smartphone punten scoren wanneer ze op het milieuplein hun afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen inleveren. Daarmee kunnen ze mooie prijzen winnen. Bovendien krijgen de 25 gemeenten met de meeste punten per inwoners een cheque van duizend euro voor een goed doel. In Haarlem is gekozen voor het Vogelhospitaal aan de Vergierdeweg.

www.spaarnelanden.nl

Speak Your Mind

*