Duocontainer papier en plastic

Een groot deel van de bewoners in het Ramplaankwartier heeft vanaf de proef in 2015 een duocontainer.
Spaarnelanden heeft sinds kort een nieuwe inzamelwagen die ook in de smallere straten kan komen. Daarom ontvangen de overige geschikte woningen in deze wijk binnenkort alsnog een duocontainer. Dit betekent dat u eind mei een duocontainer krijgt waarin u papier/karton en plastic, blik en drinkpakken (PBD) gescheiden kunt weggooien. De duocontainer wordt één keer in de twee weken geleegd.

Wij Haarlemmers scheiden ons afval!

Veel dingen die u weggooit, kunnen we opnieuw gebruiken. Zo wordt er van uw plastic verpakkingsafval bijvoorbeeld weer een broodtrommel gemaakt en uw oude papier krijgt een nieuw leven als krant of tijdschrift. Met het scheiden van afval draagt u bij aan een duurzame toekomst. Er zijn namelijk minder nieuwe grondstoffen nodig, het is goedkoper en u houdt nog maar een heel klein beetje restafval over. Kijk vanaf vandaag eens anders naar de spullen die u weggooit. Afval scheiden, dat doen we als Haarlemmers samen!

Vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Spaarnelanden via 023-751 72 00 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of via
duocontainer@spaarnelanden.nl.

Speak Your Mind

*