Duobakken

444_13354ae_20f6aHD 1:4:15 duocontainers

Update 1 april: Spaarnelanden is tevreden: 90% gebruikt de containers voor papier en plastic. Circa tien procent van de 3000 huishoudens verspreid over drie wijken gebruikt de bak niet. Deze mensen brengen veelal het plastic en papier zelf naar ondergrondse containers. Het is de bedoeling dat meer wijken duocontainers krijgen. De ervaring die in de eerste drie wijken is opgedaan, wordt volgens directeur Robert Oosting van Spaarnelanden gebruikt in het vervolgtraject.

 

In het Ramplaankwartier zijn door Spaarnelanden duobakken voor papier en plastic uitgedeeld. Het gaat hierbij om een tijdelijke proef van de gemeente; in juli zal worden bekeken of met de containers meer afval gescheiden wordt ingezameld dan zonder. Gedurende de proef blijven de ondergrondse containers gewoon beschikbaar. Inmiddels is er een groot aantal klachten binnengekomen. o.a. dat de bakken – zelfs leeg – veel te zwaar zijn en te groot. Niet hygiënisch (plastic met bijvoorbeeld voedselresten) en overbodig (wordt al in de daarvoor bestemde containers gedeponeerd). Sommige mensen zijn juist teleurgesteld dat zij geen container hebben ontvangen.

In de 2015 notulen 17 februari van de wijkraadsvergadering staat het gesprek met Laurina van Dam van Spaarnelanden en geeft zij een toelichting over de  duo-containers in de bijlage aan het eind van de notulen.

 

 

HD duocontainers

Speak Your Mind

*