Burenhulp Ramplaankwartier

logo burenhulp webIn een aantal wijken in Haarlem is Burenhulp al actief. De wijkraad heeft besloten om te gaan starten met Burenhulp in onze wijk naar aanleiding van een aantal initiatieven die uit de wijkraad naar voren kwamen. Burenhulp was hier een van. Omdat Margo van den Berg uit Bosch en Vaart dit heeft bedacht en opgezet in haar wijk hebben wij haar hulp gevraagd om ons hierbij te begeleiden.

Er gaat veel veranderen in de zorg. Daarom is het heel belangrijk dat we meer naar elkaar omkijken en af en toe een helpende hand toesteken. In elke straat zoeken wij minstens een contactpersoon. Wat doet een contactpersoon? Als contactpersoon voor Burenhulp regelt u met de vrijwilligers uit de straat wie, als dat nodig is, af en toe boodschappen doet of een klus of een wandeling. Of u gaat even een kopje koffie drinken.

Daarnaast regelt de coördinator in overleg met de vrijwillige contactpersonen uit de betreffende straat wie eventueel welke professionele hulp nodig heeft. Inmiddels hebben zich al een aantal enthousiaste vrijwilligers gemeld. Vindt u het ook leuk om mee te doen? Dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator van Burenhulp in de wijk. Ook als u zelf behoefte heeft aan hulp van een vrijwilliger dan kunt u haar dit laten weten.

Interesse? Dan kunt u contact opnemen met de coördinator:

Sylvia Bellaart: 06-20889781 sylvia_bellaart@hotmail.com

Speak Your Mind

*