Bezoek wethouder aan Westelijk Tuinbouwgebied

Dinsdag 28 maart 2017 bracht Wethouder Jeroen van Spijk, op uitnodiging van de Belangengroep Agrarische Bedrijven Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem, een bezoek aan het tuinbouwgebied. De bedoeling van het bezoek was de wethouder kennis te laten maken met de agrarische activiteiten in het gebied, en de samenhang daarvan met het ontwerp bestemmingsplan Binnenduinrand. Voor dit bezoek had de Belangengroep ook het bestuur van de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem uitgenodigd.

Omdat de wethouder niet meer dan anderhalf uur beschikbaar had, was een beperkt programma opgezet. Ontvangst bij het bloembollenexportbedrijf Thoolen International BV, bezoek aan de vastenplantenkwekerij A. Verschoor Horticulture en de snijbloemenkwekerij Fa. J. Th. Groenendijk, en aan de stadstuin de Nieuwe Akker, afsluiting bij Thoolen International BV.

Maar zoals zo vaak gebeurt werd dit programma door de werkelijkheid achterhaald. Het was dinsdag, dus de wekelijkse vergadering van B&W. Die liep weer uit, zodat de wethouder een half uur later kwam en precies op tijd weer weg moest. Dan maar het programma wat inkorten. De ontvangst en de afsluiting zéér kort houden en de bezoeken niet langer dan 10 minuten.

Toch heeft de wethouder, zoals hij liet blijken, een goede indruk gekregen van het gebied, en vooral van de bedrijven en de stadstuin. Van Thoolen International BV, vertegenwoordigd door de heer Rob Zoon, werden de activiteiten over de gehele wereld genoemd, maar ook het grote aantal zonnepanelen op hun daken. De heren Arie Verschoor en Robin Groenendijk wisten in de korte tijd goed duidelijk te maken dat hun bedrijven zowel internationaal als nationaal een belangrijke rol speelden. Tevens gaven zij een uitleg over hun moderne teelttechnieken. En ook de nieuw akker, toegelicht door tuinder Eric de Keulenaar, is verder bekend dan het tuinbouwgebied reikt. En zo ontstond bij dit bezoek de kreet: ”En dat allemaal in en vanuit het Westelijk Tuinbouwgebied”!

Ondanks de korte tijd was het toch een goed bezoek.

 

Speak Your Mind

*