Bewonersinitiatief Rollandslaan wordt beloond

Haarlems Dagblad 15 juli 2017, Annalaura Molducci:

Bewoners van de Rollandslaan krijgen snel van de gemeente te horen wanneer hun weg wordt opgeknapt. Dat beloofde wethouder Cora-Yfke Sikkema (GroenLinks) in de raadscommissie beheer.

Twintig jaar geleden werd er al gesproken over het opknappen van de Rollandslaan die een dertig-kilometer weg moest worden. In 1999 stemde de gemeenteraad in met een opknap beurt, vervolgens gebeurde er niets meer. Het hele project verdween zelfs uit alle plannen. Daarom begon een handjevol bewoners recent maar een burgerinitiatief.
Raadsleden willen weten hoe dat kan. Ze zijn onder de indruk van de mondigheid van de burgers die opkomen voor hun straat, maar ze vragen zich wel af of straten die slecht zijn onderhouden maar waar toevallig minder mondige burgers wonen ook in beeld zijn bij de gemeente. Anne Feite Bloem (SP): ,,De hele gemeenteraad heeft geen flauw idee wat de planning is van projecten.” De PvdA vindt het merkwaardig dat een project zomaar uit de planning kan verdwijnen. Treurig is het wel, vindt Louise van Zetten van Hart voor Haarlem. ,,Dit is geen onderwerp voor een burgerinitiatief, dit had gewoon uitgevoerd moeten worden.”
Ook Sikkema vindt dat het burgerinitiatief om achterstallig onderhoud in een straat aan te pakken niet nodig hoort te zijn. Ze zegt dat het college altijd een lijst met aankomende projecten naar de raad stuurt maar geeft toe dat projecten die ineens niet meer doorgaan, daar niet op staan. In november komt ze met een lijst van andere dringende projecten.

Speak Your Mind

*