Atelier Oud als Nieuw

Atelier Oud als Nieuw is op zaterdag 14 november geopend in het voormalige theehuis bij woonzorgcentrum De Rijp in Bloemendaal. De winkel verkoopt woondecoraties en cadeauartikelen. Het is een project dat wordt ondersteund door woon-zorgcentrum De Blinkert en voortkomt uit Stichting SHDH. De artikelen die verkocht worden, zijn gemaakt door cliënten van De Blinkert en gemaakt van oude spullen.

oud en nieuwHet winkeltje is in stijl ingericht en de producten zien er professioneel uit. Stijlvolle artikelen (fotolijstjes, kaarsen etc), die zich goed lenen om met Sinterklaas of Kerstmis cadeau te doen. Tamar van Maris van De Blinkert legt uit “We willen in onze winkel echt volwaardige producten aanbieden. Alles is gemaakt door onze cliënten, dementerende ouderen. Elke cliënt die bij onze dagbesteding komt werkt mee, van inpakken tot iets beschilderen. We hebben bijna alle spullen gratis gekregen en maken daar vervolgens een decoratief object van. We waren een beetje uit ons atelier van De Blinkert gegroeid en toen we de kans kregen om hier te verkopen, hebben we dat met beide handen aangepakt. Maar waar ik ook heel blij mee ben zijn de vrijwilligers, die in onze winkel willen staan. Zonder hen zou zoiets nooit kunnen bestaan.”

Tamar van Maris is sinds 2012 in dienst bij Stichting SHDH, locatie De Blinkert. In 2014 ontstond bij haar het idee om een creatieve dagbesteding op te zetten voor cliënten vanuit het kleinschalig wonen in het woon-zorgcentrum. “Bij het creëren van onze collectie maken wij gebruik van recyclebare materialen, zo dragen wij bij aan een beter milieu en ontstaat er een duurzaam product. Hierdoor blijven de kosten laag en omdat wij onze collectie verkopen, kunnen we deels zelfvoorzienend zijn.”

Atelier Oud als Nieuw is te vinden aan de Bloemendaalseweg 134 in Bloemendaal. Geopend maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag an 12.00-16.00 uur. Meer info: www.atelieroudalsnieuw.nl.

(foto/tekst Christa Warmerdam)

Speak Your Mind

*