Afsluiting van onze wijk tijdens de Formule 1 in het weekend van 3 september 2021

Zoals u wellicht weet gaat de Formule 1 alsnog door op Zandvoort, en wel van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september 2021. Zodoende heeft het college van B en W gemeente Haarlem stevige verkeersingrepen afgekondigd, en ook voor onze wijk. Deze zijn te vinden in de Staatscourant met nummer 28758. De belangrijkste informatie die wij daaruit op maken zijn de volgende.

 1. De aansluiting Ramplaan – Korte Zijlweg wordt deze drie dagen geheel afgesloten ‘voor voertuigen’, en ook voor: ’ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee’. Dat u dat weet.
 2. De aansluiting van de wijk op de Vlaamseweg wordt eveneens afgesloten, maar hier geldt wel een uitzondering voor ontheffinghouders en (brom)fietsers. Als autorijder uit deze wijk dien je voor deze dagen dan een vergunning aan te vragen.
 3. De aansluiting Hospeslaan – Korte Zijlweg wordt geheel afgesloten.

Voor plek 1 is de afsluiting van vrijdag tot en met zondag.
Plekken 2 en 3 worden al op donderdagavond 20:00 u. afgesloten, tot maandag 5:00 u.
Voor alle plekken geldt: ‘of zoveel korter indien mogelijk of zoveel langer indien noodzakelijk’.

De wijkraad vindt het aanvragen van vergunningen voor deze dagen omslachtig, voor zowel burgers als gemeente. Wij vragen ons af of het niet voldoende is om op de Vlaamseweg aan te geven, dat de weg deze dagen doodloopt en alleen open is voor bestemmingsverkeer. Zeker als dat ook samengaat met handhaving. Daarnaast menen wij dat (brom)fietsers de doorgang door de wijk niet ontzegd hoeft te worden. Daarover zijn wij ondertussen in gesprek met gebiedsverbinder van de Gemeente Haarlem.

De verkeersmaatregelen vindt u hier onder het kopje ‘Het besluit‘.

Comments

 1. Gerben Pruis zegt

  Dus naast de oorverdovende overlast voor niet alleen deze dagen door circuit Zandvoort, nu dus ook een ophokplicht.
  Vergunning voor mobiliteit aanvragen kost geld en de nodige tijd verspilling hiervoor. Niet alles is immers met fietsje te doen.
  Vreemd dat een gemeente als Haarlem buigt voor een commercieel circus van een paar ondernemers. Een hele wijk wordt dus beperkt, met overlast.
  WOZ kan dan ook wel eens omlaag, immers Gemeente Zandvoort is onder afdeling van Gemeente Haarlem, deze zorgt meermaals per jaar voor overlast, en niet alleen met circuitdagen.

  Wat gaat Haarlem doen voor zijn/haar burgers?

  Oh ja, woon bijna hele leven in Haarlem en ben trots op stad. Ook al meer dan 25 jaar in het Ramplaan kwartier. Weet wat de toenemende overlast betekend. O.a. overlast meermaals afsluiten Militairenweg in zomer door B’daal met als gevolg file/onbereikbare buurt, allerlei racedagen waarbij in voorafgaande week flink geoefend wordt, strandverkeer, 1x per jaar afgesloten buurt vanwege commerciële loopwedstrijd, binnenkort festivals op Elswout met parkeer en geluidsoverlast.

  Ik gun een ieder zijn/haar verzetje, wordt wel erg makkelijk over woonplezier heen gestapt.

 2. Edwin Beunk zegt

  Is er al iets meer bekend hoe je een ontheffing kan aanvragen tijdens het weekend van de grand prix?

Speak Your Mind

*