Afscheid van de opstandingskerk

Ramplaan kerk 4383De protestantse kerk van Bloemendaal en Overveen houdt vanaf april dit jaar alleen nog maar diensten in de Dorpskerk in Bloemendaal. De Opstandingskerk aan de Ramplaan heeft daarmee zijn functie als plaats van samenkomst van de kerkelijke gemeente verloren en het is dus tijd om van dat gebouw afscheid te nemen. Dat afscheid gebeurt op 6 en 7 juni. Op zaterdag 6 juni is er een besloten afscheidsbijeenkomst voor de (oud-)kerkleden en op zondag 7 juni een afscheidsdienst, waar iedereen welkom is.

Daarmee komt er een eind aan de haast 90-jarige functie van dit gebouw. Voor de kerkleden uit Overveen, het Ramplaankwartier en het Oosterduinkwartier is dit een duidelijk verlies. Inmiddels kerken we echter al vijf jaar samen met de kerkleden van de Dorpskerk en de vroegere Vijverwegkerk in Bloemendaal, dus het achterlaten van de Opstandingskerk is niet een onverwachte gebeurtenis.

Wat er op termijn met het gebouw gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het kerkelijk centrum en de kosterswoning worden op dit moment verhuurd. Getracht zal worden ook voor de kerk een huurder te vinden. Aan verkoop wordt voorlopig dus niet gedacht.

We hebben als kerk destijds via activiteiten rond het wijkfeest geld ingezameld voor een uurwerk op de toren. Het lukt niet om dat uurwerk voor het afscheid te plaatsen, maar dat zal nu later in het jaar plaatsvinden. Wanneer dat is, laten we u nog weten.

Boek
Ter gelegenheid van het afscheid is een boek samengesteld over de geschiedenis en wetenswaardigheden van de Opstandingskerk en van de kerkelijke gemeente. Dat boek is zeker ook interessant voor de bewoners van het Ramplaankwartier. Vanaf 8 juni kunt u, zolang de voorraad strekt, een exemplaar kopen voor € 15,- bij het kerkelijk bureau, Kerkplein 20 in Bloemendaal. U kunt daar terecht tussen 10.00 en 12.00 uur.

Namens het afscheidscomité Opstandingskerk,

Bram Coops

Speak Your Mind

*