30 september Halve van Haarlem

Zondag 30 september a.s. vindt de 34e editie plaats van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

Dit hardloopevenement bezorgt duizenden deelnemers, toeschouwers en honderden vrijwilligers een aangename, sportieve én gezonde middag. In samenwerking met de gemeenten Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal, PWN, Staatsbosbeheer, de provincie Noord-Holland, Connexxion en de politie Kennemerland wordt er door de organisatie alles aan gedaan om de eventuele verkeershinder voor bewoners en ondernemers op en langs het parcours zo veel mogelijk te beperken. Hinder uitsluiten kan bij een evenement van deze omvang op de openbare weg echter niet en daarom vragen wij uw medewerking en begrip op zondag 30 september tussen 10.00 en 17.00 uur.

Maatregelen Ramplaankwartier

Het Ramplaankwartier bevindt zich binnen de parcoursen van de 5 km, 10 km en de halve marathon. Hierdoor is de wijk gedurende het gehele evenement (10:00 tot 15:00) beperkt bereikbaar en moet men rekening houden met zware verkeersoverlast. Bestemmingsverkeer voor het Ramplaankwartier is beperkt mogelijk.
– Uitgaand verkeer (uit het Ramplaankwartier) dient bebording “Wijk uit” te volgen.
– Verkeer naar Elswout en Kraantje Lek is op aanwijzing van politie en verkeersregelaars mogelijk via de Zijweg/Bentveld. Houd a.u.b. wel rekening met vertraging.
– Het kruispunt Brouwerskolkweg/Hospeslaan/Ramplaan is vanaf ca. 10.00 tot 15.30 conform het verkeersbesluit uit de vergunning van de gemeente Bloemendaal, in alle richtingen gestremd.
– Woont u in het ‘rode’ gedeelte (zie bereikbaarheidskaart) dan kunt u het parcours alleen kruisen vóór 10.00 uur of tussen 11.15 en 13.30 uur en na 15.00 uur.
– Op zondag 30 september kunt u tussen 11:30–17.00 uur gebruik maken van het parkeerterrein van de DEKATUIN.

Maatregelen Westelijke Randweg

– Het kruispunt t.h.v. de Zijlweg is gestremd. Verkeer komend vanaf de Zijlweg (oost en west) dat wil afslaan de Westelijke Randweg op is wel mogelijk. Alle andere rijrichtingen zijn afgesloten.
– Alle verkeer wordt middels een keerpunt terug geleidt naar Westelijke Randweg.
– Al het uitgaand verkeer wordt via de Vlaamseweg geleid.
– Bedrijven rondom de Vlaamseweg zijn bereikbaar.
– Zandvoort is bereikbaar via omleidingsroute. Deze wordt door middel van bebording op de Randweg aangegeven.
– De kruising van de Pijlslaan/Zeedistelweg is open.
Op de website www.halvevanhaarlem.nl is het complete overzicht van alle verkeersmaatregelen per wijk terug te vinden.

Speak Your Mind

*