023DOEN helpt Haarlemmers hun ideeën te realiseren

023DOEN is een nieuwe organisatie die Haarlemmers helpt hun ideeën te realiseren én die een platform biedt waar zij hun ideeën of plannen, kennis en ervaring met de stad kunnen delen. Doel is om mensen met ideeen met elkaar in contact te brengen. Op onze website, https://023doen.nl, worden nu al meer dan 100 non-profit initiatieven vermeld, gerubriceerd per onderwerp, met links naar aanvullende informatie. Ook wijkraad staat daarop vermeld zie https://023doen.nl/initiatieven.html#wijkraad

Mensen met nieuwe en/of bestaande non-profit ideeën, gericht op buurt, stad of bewoners in Haarlem, kunnen hun plannen delen via de 023DOEN.NL website. De site biedt daarvoor een handige vragenlijst die hulp biedt bij het concreet maken van plannen. Verder is er informatie te vinden over financiering, crowdfunding en andere handige tips over het starten van nieuwe initiatieven.

Bij het realiseren van ideeën wordt gratis praktische  hulp geboden. Een team van vrijwilligers met een groot Haarlems netwerk bekijken maandelijks de binnengekomen ideeën, kiezen daaruit het ‘Plan-van-de-maand’ en helpen dàt plan verder te realiseren. Dat kan door specifieke deskundigheid te delen, de juiste mensen in te schakelen of door het vinden van materialen die nodig zijn voor de realisatie van een plan. Op de 023DOEN website worden de resultaten van het team vermeld.
Zo heeft de afgelopen maand , de STILTE TUIN van Hannah van der Schee, als ‘Plan-van-de-Maand’  onze hulp gekregen met advies, fotografie en het ontwerp van een brochure. Als je wil zien wat we voor haar concreet hebben gedaan, kijk  dan op https://023doen.nl/plan.html

De 023DOEN initiatiefnemers bestaan uit urban-innovators die hun kennis, deskundigheid en een groot actief netwerk belangeloos ter beschikking stellen van de stad Haarlem. 023DOEN heeft langjarige ervaring in onderzoek, ondernemen, innovatie, projectmanagement, legal & financial, architectuur en vormgeving. 023DOEN is veelvuldig betrokken bij de praktische opzet en realisatie van nieuwe initiatieven.

Mocht dit idee je aanspreken: ze zijn ook te vinden op Facebook, Twitter en Linkedin.

Speak Your Mind

*