DE BLINKERT

De Blinkert was één van de eerste voorzieningen in deze omgeving voor ‘bejaarden van alle gezindten’. De locatie die zijn 60ste verjaardag alweer enige tijd geleden vierde, is nu een modern wooncentrum. Eén ding van vroeger is echter gebleven: iedereen is welkom!

Het dagelijks leven

Bewoners kunnen gebruik maken van een winkel en het restaurant en kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan activiteiten. In het behandelcentrum kan men terecht voor onder andere fysiotherapie en ergotherapie. De Blinkert maakt deel uit van een wijk met een sterke onderlinge banden. Er zijn goede contacten met de nabijgelegen basisschool en samen met wijkbewoners onderhouden bewoners van de Blinkert een vlindertuin. Ook is er een ontmoetingscentrum in de nabijgelegen stadstuinderij. De wijkraad zetelt in de Blinkert en voorlichtingsavonden of het stembureau vinden bijna als vanzelfsprekend op deze locatie plaats.

Bij de Blinkert staan 70 aanleunwoningen. De bewoners huren hun woning van een woningcorporatie, maar kunnen gebruik maken van de voorzieningen en diensten van de Blinkert en van Kennemerhart.

Wilt u meer weten? Klikt u dan hier voor de cliëntservice van Kennemerhart.